RD Renče

Ribiška družina Renče je ponovno ustanovljena družina, ki je štiri desetletja delovala v okviru Ribiške družine Soča in je leta 2000 ponovno stopila na samostojno pot. Družina gospodari z renškim ribiškim okolišem, ki zajema reko Vipavo od jezu v Kasovljah (pri naselju Potoče) do državne meje z Italijo in vsemi pritoki, ki reko Vipavo napajajo v tem delu.

V naš ribiški okoliš spada tudi akumulacija Vogršček. Ribiški okoliš poteka čez pet občin, člani družine pa smo praktično iz vse Slovenije. Združuje nas bogat športni ribolov in čudovito naravno okolje reke Vipave in jezera Vogršček.

 

Zadnji dogodki

16.9.2017
V RD Renče smo dne 8.9.2017 v reko Vipavo vložili 450 kg kapitalne ščuke.


Ribolovni revirji

VIPAVA / VOGRŠČEK

 

Revir Vogršček
Revir Vipava

Revir Vogršček

Vogršček je akumulacijsko jezero dolgo približno 4 kilometre in se nahaja nedaleč stran od naselja Šempas. Nepretrgano vlaganje rib, ugodni pogoji za razmnoževanje in rast omogočajo kapitalne ulove krap-ov, ščuk in linj-ev ...

Revir Vipava

Revir Vipava se začne pri jezu v Kasovljah in konča pri državni meji z Italijo. Razdeljen je na tri (salmonidni, mešani in ciprinidni) dele. V prvem (salmonidnem) delu domujejo soška postrv, potočna postrv, šarenka, lipan in križanci. V drugem (mešanem) delu je mogoče najti salmonide ...

vogrscek-carp-fishing

Carp fishing Vogršček

Galerije slik, reportaže ...

Ribiška tekmovanja

Naslov državnega prvaka za leto 2016 v disciplini "Lov krapov z obtežilnikom" so osvojili tekmovalci RD Renče

Tekmovalci Andraž Turšić, Dražen Jurković in Rok Horvat so osvojili skupno 1. mesto na državnem prvenstvu Ribiške zveze Slovenije v lovu krapov z obtežilnikom v tekmovalni sezoni 2016.

 

 

 

Ribiška družina Renče

Kontaktiraj nas

Fishing Club Renče

Trg 25, 5292 Renče
Tel: (05) 39 555 00